Rätt flytt till rätt pris

Kostnad om du inte tar in professionell flytthjälp 

Vissa väljer att ta in professionell flytthjälp genom flyttfirma i lund medan andra väljer att flytta på egen hand, med eventuell hjälp från familj och vänner. Även om det kostar betydligt mycket mer att anlita professionell flytthjälp är det inte att förglömma att det även kostar en del pengar att flytta på egen hand. Vissa kostnader kommer man helt enkelt inte ifrån. Därför kan det vara bra att se över hur mycket det kan kosta om du flyttar på egen hand om du överväger att anlita en flyttfirma. Genom att se över detta kanske du lättare kan ta ett beslut kring vad för slags flytthjälp som är rätt för dig.

Risker med att flytta själv 

Innan vi går in på kostnaderna med att flytta på egen hand i lund kan det vara bra att se över riskerna som det innebär att flytta själv. Att flytta tunga och otympliga föremål och möbler på egen hand kan rent ut sagt vara farligt, om du inte vet hur du ska hantera situationen. Själva transporten av ditt bohag kan även innebära en del risker om du inte packar dina saker på ett säkert sätt. För att flytta på ett säkert sätt behöver du helt enkelt en hel del kunskap, expertis och hjälpmedel. 

Kostnader att flytta själv 

Att införskaffa de hjälpmedel som behövs för att flytta säkert, som magasinering i malmö och lund, är en kostnad du bör räkna med. Du behöver antingen hyra eller köpa dessa hjälpmedel, där kostnaden kan variera tämligen mycket. Om du tar hjälp av familj och vänner under flytten vill du säkerligen även bjuda dem på något för besväret. Även om alla kanske inte förväntar sig en flyttpizza eller snacks under dagen, är det något som gör dig till en bra kompis eller familjemedlem. Se till att bjuda på mat och dryck under dagen för att slippa konflikter och lågt blodsocker. Ni kommer säkerligen behöva all energi ni kan få! Förutom kostnaden för mat och dryck under dagen kommer du också behöva hyra en flyttbil, förutsatt att du inte känner någon med ett släp eller dylikt som du kan låna. Hur mycket det kostar att hyra en flyttbil varierar tämligen mycket. Priser beror på faktorer så som hur stor flyttbil du hyr, hur länge du hyr bilen och antal körkilometer. Det som är bra att ta hänsyn till är att du kommer dra stor nytta av att välja en större flyttbil, trots att det kommer kosta dig lite mer. Om flyttbilen är för liten kommer du behöva åka flera vändor mellan din gamla och nya bostad. Med en för stor flyttbil kommer du betala för utrymme du inte använder dig av. Det är dock väldigt vanligt att underskatta hur mycket saker man har. Välj därför en lite större modell av flyttbil om det är möjligt – så kommer du flytt gå snabbare och smidigare.