Utnyttja ROT-avdrag för en billigare flytt

Att flytta kan verkligen vara bra ibland, det kan bryta upp gamla beteendemönster och tankemönster man inte visste att man hade. Men att flytta alla möbler och kartonger från ett ställe till ett annat tenderar inte till att ge samma positiva utslag, snarare lämnas man utslagen i soffan och med sina knappa krafter orkar man som mest mata in ett par pizza-slice i munnen och sedan somna på plats – men om man inte känner för att hamna i det läget så kan man ju alltid anlita en flyttfirma. I den här artikeln kommer jag att förklara hur ROT-avdraget fungerar när du använder det för att anlita en flyttfirma.

Precis som när du anlitar en snickare

Det är egentligen ingen skillnad på hur ROT fungerar för en renovering och en flytt, man betalar först hela summan till sin flyttfirma och sedan deklarerar man kostnaden. Man kan då dra av upp till 30 % av arbetskostnaden för jabeexpress.se , det enda som kan sänka avdraget är om man redan använt ROT för något annat det året och överskrider max beloppet om 50 000 kr per person och år. Man får tillbaka sina pengar från ROT-avdraget tillsammans med sin vanliga skatteåterbäring.

Spara mer

Visste du att de flesta flyttfirmor erbjuder gratis lån av flyttkartonger om man bokar en flytt med dem? Eftersom det i snitt krävs 150 flyttkartonger för att flytta en tre-rums-lägenhet och en flyttkartong i snitt kostar 50 kronor så blir gratis flyttkartonger en ganska stor besparing.

Glöm inte avsluta eller flytta abonnemang i tid

Tre månader är en vanlig uppsägningstid som många tjänster har, se därför till att gå igenom vilka abonnemang du kan ha kvar, vilka du kan flytta och vilka som skall avslutas – senast tre månader innan du skall flytta.

Tjäna några extra tusenlappar

När du skall packa ner dina saker kanske du märker att det är en del du inte längre använder eller vill ha kvar, men som fortfarande har ett värde – dessa saker kan du passa på att sälja på loppis eller på hemsidor som blocket.se för att tjäna in några tusenlappar på din flytt!