Rätt flytt till rätt pris

Anna – trygg med flyttfirman

Dagens tema i vår konsumentguide är flyttfirmor och hur man hittar en bra flyttfirma, vad man ska leta efter och vilka varningstecken man bör springa från. Det är inte många som tänker på vilket ansvar de ger en flyttfirma. Ofta låtar man dem packa in allt man äger i en lastbil och köra iväg. Det kanske inte är något man bör låta vem som helst göra! Därför är det viktigt att välja en bra och pålitlig flyttfirma som inte tar sakerna och åker till en annan stad med dem, eller är oaktsamma med möbler och prylar.

Anna var väldigt nöjd med sin flyttfirma när hon gjorde en långdistansflytt från Malmö till Göteborg. Hon hade hunnit samla på sig en hel del prylar och möbler och hon hade en relativt stor lägenhet. Det krävdes en stor lastbil för att få plats med allting för en flyttfirma och hon visste att det kunde bli dyrt.

Anna gjorde en grundlig undersökning på internet för att få fram en pålitlig flyttfirma med resonabla priser. Många av de stora flyttfirmorna tog lite väl höga priser tyckte hon och många av de mindre firmorna kändes oseriösa. Anna befann sig i ett dilemma då hon inte ville spendera allt för mycket pengar på en flyttfirma.

Till slut kom hon över en firma som var rätt så liten men ändå verkade pålitlig, hon hade läst på deras hemsida att de erbjöd långdistansflytt och att de ibland kunde ordna en flyttar tillsammans med andra för att få ner priset. Anna ringde upp dem och frågade om flyttfirmor stockholm och om det var någon som skulle flytta från Malmö till Göteborg eller tvärtom ganska snart. De svarade att de faktiskt hade en sådan flytt inbokade redan och att hon kunde boka in sin samma helg. Det resulterade i att hon fick 20 % avdrag på priset och kunde flytta med en pålitlig firma som hade försäkringar och trafiktillstånd! Anna var mycket nöjd och kände sig nöjd med flyttfirman hon anlitat.